Palveluskoirien kansallisten lajien Suomen mestaruuskilpailut Iittalassa 1.-3.7.2022

18.6.2022

Palveluskoirien kansallisten lajien Suomen mestaruuskilpailut järjestetään Iittalassa 1.-3.7.2022. Tavesia on lähdössä edustamaan upea joukkue, jonka esittelemme tässä ja jolle toivotamme aivan hurjasti onnea viimeistelytreeneihin ja itse koitokseen! 

Joukkueenjohtajaksi lähtee yhdistyksen puheenjohtaja Jonna Kuittinen. 

SM-kilpailun oma kisasivusto: https://www.hmlkennelkerho.com/pksm2022/

Emma Alve ja Rapu (Kinship Wolverine)

Laji: haku

Innokkaana Tavesin joukkueessa edustamassa Emma ja monipuolinen labradorinnoutaja Rapu. Rapu on nelivuotias labbispoika, jonka päälajiksi valikoitui jo pentuna pk-haku. Koerintamalla Rapu saavutti haun käyttövalionarvon viime syksynä. 

”Tulevat PKSM-kilpailut ovat meille ensimmäiset ja odotamme niitä jännityksellä. Rapu on innokas ja vauhdikas harrastuskaveri, joka pyrkii aina tekemään parhaansa, niin metsässä kuin tottiskentälläkin.”

Emma ja Rapu, kuvaaja Sporttirakki

Emmi Lavikka ja Fisu (Tending Piraya)

Laji: jälki

Bordercollienarttu Fisu on todellinen moniosaaja ja moninkertainen valio. Fisu on 8-vuotias konkari, jolle tulevat SM-kisat ovat jo kolmannet lajiaan. Fisu on jäljen hallitseva Suomenmestari, ja pk-lajien lisäksi se on kilpaillut menestyksekkäästi myös tokossa ja agilityssa. Fisu on ollut varvasvamman vuoksi pitkällä sairaslomalla käytännössä koko viime talven ja kevään, joten tauon aikana kerättyä energiaa tuntuu riittävän edelleen. 

”Olen äärettömän kiitollinen siitä, että ylipäätään päästään taas treenaamaan ja nauttimaan yhdessä tekemisestä, ja SM-kisoihin osallistuminen on jo itsessään meille voitto!”

Emmi ja Fisu

Pipsa Piironen ja Nita (Nita De L' Aubade Aux Bergers)

Laji: jälki

Pipsa Piirosen on ollut yhdistyksen jäsen 12 vuotta ja on myös ahkera yhdistyspuurtaja. 
Pipsan arvokisakaverina toimii 5-vuotias briardinarttu Nita, joka on aina ollut varma jäljellä ja olikin jo melko varhain maaston puolesta valmis kokeeseen. Nitan kisaura alkoi vuonna 2019 rotumestaruuskokeessa, jossa se voitti jäljen rotumestaruuden. Samana syksynä koirakko saavutti myös JK2-koulutustunnuksen. Vuonna 2020 Nita jäljesti kolme JK3-koulutustunnusta, joista yksi ykköstulos, joten matka jatkuu myös niitä metsästäen. 

”Meillä olisi ollut oikeus osallistua SM-kisoihin jo viime vuonna, ja nyt sitten päästään molemmat elämämme ensimmäisiin arvokisoihin. On hienoa edustaa Tavesia, jossa on harrastettu jäsenenä pitkään.”

Pipsa ja Nita

Heidi Salminen ja Lee (Myytin Arveton On Arvoton)

Laji: jälki

Heidi on pitkän linjan harrastaja ja osallistunut vuosien varrella lukuisten kokeiden järjestelytehtäviin. Heidi ja 5-vuotias bordercollie Lee ovat valmiina edustamaan Tavesia nyt elämän ensimmäisissä SM-kisoissa. Leen laji on jälki, jossa Lee on hyvin tunnollinen jäljestäjä. Leen palveluskoiraura alkoi vasta viime vuoden keväällä, mutta mukavasti on saatu jo kaksi ykköstulosta kolmosluokassa ja niiden siivittämänä nyt SM-kisoihin. Lee harrastaa kaikenlaista vuoden ympäri ja hän on myös valio rally-tokossa sekä kilpailee koiratanssin ylimmässä luokassa. 

”Maastolajit on kuitenkin ihan parasta ja ylpeinä lähdemme edustamaan Tampereen Vetokoiraseuraa, jonka jäsen olen ollut jo 13 vuotta.”

Heidi ja Lee, kuvaaja Pauliina Havo