Koulutus

Yhdistyksen tarkoituksena on opastaa jäseniään palveluskoirien kouluttamisessa ja kasvattamisessa, ja näin edistää palveluskoirarotujen käyttöominaisuuksia ja koirajalostustyötä.

Talvikuukausina koulutuksissa on säävaraus: yli -15 asteen pakkasessa koulutuksia ei järjestetä, seuraa myös lumitilannetta. Niihaman kenttää aurataan säännöllisesti, mutta ei jokaisen lumituiskun jälkeen.

Ohjeita koulutukseen tuleville

Varaa mukaan riittävästi nameja ja jokin koiralle mieluisa lelu palkkioksi. Jos tarvitset harjoituksissa jotain muita välineitä, esimerkiksi noutokapula, ota oma kapula mukaan.

Mikäli aiot kisata koirasi kanssa, kannattaa koira ehdollistaa alusta saakka siihen, että ”töitä tehdessä” sillä on tietyt varusteet päällä ja silloin ei nuuskita muita koiria, vaan keskitytään tekemään töitä ohjaajan kanssa.

Ulkoiluta koiraa ennen kentälle tuloa sen verran, että se ehtii tehdä tarpeensa. Jos luvassa on esimerkiksi hyppyharjoittelua, tulee omistajan huolehtia myös siitä, että koira on verrytelty ja lämmitelty ennen harjoitukseen osallistumista.

Eri kouluttajilla saattaa olla hieman eri tyyli kouluttaa ja tehdä asioita. Siksi onkin hyödyllistä, että kerrot kouluttajalle ennen harjoitusta, että mitä ja miten olet tehnyt koirasi kanssa. Näin harjoitukset voidaan suunnitella kullekin koiralle sopivaksi. Jos harjoituksista on jotain kysyttävää, kysy rohkeasti kouluttajalta! Kannattaa myös seurata toisten suorituksia, katsomalla ja kuuntelemalla oppii myös paljon. Muista kuitenkin antaa harjoitusta tekevälle koirakolle rauha, eli älä mene liian lähelle koirasi kanssa, ellei asiasta ole etukäteen sovittu.

Tervetuloa mukaan!

Kenttäetiketti

Maanantaisin kenttä on ensisijaisesti varattu ohjatuille tottelevaisuuksille klo 18-19. Tänä aikana on mahdollista treenata omatoimisesti esimerkiksi kentän toisessa päässä. On hyvä muistaa, että kaikki eivät kestä tai halua kovia häiriöitä koirilleen joten näistä on kohteliasta sopia muiden kanssa.

Porteillla on hyvä antaa jokaiselle koirakolle tilaa ja aikaa tehdä kentälle tulo, tämä on tosi tärkeä osa treeniä muutenkin. Porttien läheisyydessä ei ole toivottavaa hengailla, meillä on iso kenttä ja tilaa on mennä vähän kauemmaksi jotta koirakot saavat tulla rauhassa kentälle.

Juoksunartun kanssa voi toki treenata mutta kaikille uroksille tämä ei ole ok, joten tästäkin asiallista keskustella kentällä olevien kanssa ensin.

Parkkipaikalla toisten autojen lähellä oman koiran haukuttaminen on monelle autossa olevalle koiralle tarpeeton ärsyke, mahdollisen haukuttamisen voi toki tehdä omaan tapaan hieman etäämmällä autoista.

Viimeinen sulkee portit ja huolehtii, että punainen pressueste on kunnossa ja mökin katoksen alla. Mikäli este rikkoutuu tai havaitset muuta poikkeavaa, ilmoita asiasta kenelle tahansa hallituksen jäsenistä.

Ampumisesta on erittäin hyvä sopia muiden kanssa etukäteen jäsenten Facebook-ryhmässä ja vielä erikseen kentällä, jolloin kaikki tätä treeniä kaipaavat voivat tulla paikalle ja halukkaat siirtää autonsa kauemmaksi tai tietävät olla pois paikalta.

On tärkeä muistaa, että kentällä treenaa hyvin eritasoisia ja erilaisia koirakoita. Pidetään huoli, että kaikkien treenit onnistuvat.