Koulutus

Yhdistyksen tarkoituksena on opastaa jäseniään palveluskoirien kouluttamisessa ja kasvattamisessa, ja näin edistää palveluskoirarotujen käyttöominaisuuksia ja koirajalostustyötä.

Talvikuukausina koulutuksissa on säävaraus: yli -15 asteen pakkasessa koulutuksia ei järjestetä, seuraa myös lumitilannetta. Niihaman kenttää aurataan säännöllisesti, mutta ei jokaisen lumituiskun jälkeen.

Ohjeita koulutukseen tuleville

Varaa mukaan riittävästi nameja ja jokin koiralle mieluisa lelu palkkioksi. Jos tarvitset harjoituksissa jotain muita välineitä, esimerkiksi noutokapula, ota oma kapula mukaan.

Mikäli aiot kisata koirasi kanssa, kannattaa koira ehdollistaa alusta saakka siihen, että ”töitä tehdessä” sillä on tietyt varusteet päällä ja silloin ei nuuskita muita koiria, vaan keskitytään tekemään töitä ohjaajan kanssa.

Ulkoiluta koiraa ennen kentälle tuloa sen verran, että se ehtii tehdä tarpeensa. Jos luvassa on esimerkiksi hyppyharjoittelua, tulee omistajan huolehtia myös siitä, että koira on verrytelty ja lämmitelty ennen harjoitukseen osallistumista.

Eri kouluttajilla saattaa olla hieman eri tyyli kouluttaa ja tehdä asioita. Siksi onkin hyödyllistä, että kerrot kouluttajalle ennen harjoitusta, että mitä ja miten olet tehnyt koirasi kanssa. Näin harjoitukset voidaan suunnitella kullekin koiralle sopivaksi. Jos harjoituksista on jotain kysyttävää, kysy rohkeasti kouluttajalta! Kannattaa myös seurata toisten suorituksia, katsomalla ja kuuntelemalla oppii myös paljon. Muista kuitenkin antaa harjoitusta tekevälle koirakolle rauha, eli älä mene liian lähelle koirasi kanssa, ellei asiasta ole etukäteen sovittu.

Tervetuloa mukaan!