Mielentaidot koiraurheilussa -verkkoluento 19.4.

6.4.2021

Mielentaidot koiraurheilussa -verkkoluento maanantaina 19.4. klo 18. Luennoitsijana urheilupsykologi Emma Hietarinta.

Luennolla käydään läpi koiranohjaajille keskeisiä psyykkisiä taitoja ja miten nämä taidot voivat auttaa meitä kehittymään koiranohjaajina. Mielentaitojen kehittäminen ei yksin lisää ohjaajan psyykkistä suorituskykyä vaan tukee yhteistyötä koiran kanssa. Kuulemme myös miten voimme vahvistaa omaa läsnäoloa ja tunnetaitoja, sekä samalla lisätä tekemisen rentoutta.

Mielentaitoja sekä kehon ja mielen kytköstä käsitellään luennolla erityisesti koiraurheilun näkökulmasta, unohtamatta itseymmärryksen ja kehotietoisuuden merkitystä myös yksilön kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Käymme läpi yhtäältä kuinka ajatuksemme ja odotuksemme vaikuttavat kehoomme, ja toisaalta kuinka vahvistamalla yhteyttä omaan kehoon ja oman kehon säätelyllä voidaan vaikuttaa esim. jännittämiseen tai itseluottamukseen.

Luento koostuu noin 2 tunnin mittaisesta keskustelevasta teoriaosuudesta (kokonaiskesto taukoineen noin 3 tuntia). Luennon lopuksi on lisäksi varattu kysymyksille ja keskustelulle reilusti aikaa. Kuuntelijoiden on mahdollista lähettää kysymyksensä tai toiveensa jo etukäteen luennoitsijalle, jolloin tiettyihin kuulijoiden teemoihin on mahdollista paneutua syvemmin. Luennoitsija Emma Hietarinta on ammatiltaan psykologi ja koira- sekä hevosurheiluun erikoistunut urheilupsykologi.

Luento on suunnattu Tavesin jäsenille.