Huima menestys valjakkohiihdon SM-kisoissa

8.3.2018

Tampereen Vetokoiraseuran koirakot menestyivät upeasti Keminmaalla järjestetyissä valjakkohiihdon SM-kisoissa 3.-4.3.2018. Satu Similä ja malinoisuros Manouman Seymor Skinner alias Tessu voittivat naisten C-sarjan viiden kilometrin hiihtomatkan. Sadulle ja 7-vuotiaalle Tessulle kulunut hiihtokausi on ollut kauttaaltaan upea, sillä ennen suomenmestaruutta pari ehti voittaa valjakkohiihdossa belgianpaimenkoirien rotumestaruuden sekä piirinmestaruuden.

Miesten C-sarjan 10 kilometrin hiihtomatkalla Miko Rinne ja malinoisuros Dubion Oppfinnar-Jocke eli Pelle hiihtivät hienosti hopealle jääden voittajakoirakosta vain kymmenisen sekuntia.

Lauantain yksilömatkojen lisäksi mitalisadetta kertyi sunnuntaina myös viesteiltä. Miesten B-sarjassa Tavesin sekajoukkue (Miko Rinne & Oppfinnar-Jocke, Liisa-Ida Tolonen & Muttaburra Microsaurus ja Hannu Similä & Pysäkin Koivuniemi) voittivat kultaa ja myös naisten C-sarjan joukkue (Ilona Marjakoski & Woollandian Ukko, Kaisa Lylynperä & Talvihallan Excubitor ja Satu Similä & Manouman Seymor Skinner) kiipesi korkeimmalle palkintokorokkeelle.

Kulunut talvi on mahdollistanut valjakkohiihdon harjoittelun vaihteeksi myös eteläisemmässä Suomessa ja se näkyy tavesilaistenkin koirakkojen kunnossa. Seuralla on aktiivinen valjakkohiihtojaosto, joka kokoontuu harjoittelemaan yhdessä Tampereen Peltolammilla, Ylöjärven Haavistolla sekä Akaan Nahkialassa 2-4 kertaa viikossa.

Tulokset Menestyneitä-sivulla

Satu ja Tessu, kuva Mira Kuhlman